Anna

Anna Murgia

Vem är då Anna Murgia? Jag är illustratör, konstnär, grafisk formgivare, projektledare, produktionskoordinator och en ivrig nätverkare!

Efter att ha vuxit upp i lilla Löddeköpinge, strax norr om Malmö, lockade stora vida världen. Jag hann med både ett år som utbytesstudent i USA och ett som aupair i Belgien innan det var dags för sex terminers universitetsstudier i London.

Efter jobb i de småländska skogarna (på Roxx Reklambyrå i Vimmerby) lockade den skånska myllan igen, och jag flyttade till Malmö där jag träffade mina drömmars man på jobbet. Han är halvitalienare och har fått mig att förälska mig även i Sardinien! Och nu har vår dröm att flytta till Sardinien blivit sann, långt tidigare än vi trodde möjligt!

Jag har ritat och målat så länge jag kan minnas. Efter gymnasiet gick jag på Hässleholms Konstskola, men har också en BSc i Business Management från University of Hulls Londonfilial, Geenwich College.

Med min utbildning i bagaget, och med flera års erfarenhet av konstnärligt och administrativt arbete i mediabranchen, startade jag 2005 mitt eget företag. 2011 bytte jag namn på min firma och registrerade dessutom en bifirma. Namnbytet gjorde jag för att bli tydligare i min kommunikation med mina underbara kunder. Så nu driver jag i praktiken två företag: Murgia Grafica för grafisk produktion för företag, och Genea Murgia för handmålade släktträd och andra genealogiska illustrationer, för både privatpersoner och företag!

Nu finns dessutom Casa Murgia SRLS registrerat i Italien, och vi hoppas kunna öppna för verksamhet under sommaren 2018. Mer info om vår resa hit och renoveringen av vårt hus, kan du hitta på vår Facebooksida Casa Murgia, Mogorella och där meddelar vi också när vi öppnar.

Anna Murgia i Svedala

Har du de senaste åren sett namnet Anna Murgia i andra sammanhang också, så är det absolut inte omöjligt. Jag har varit väldigt engagerad i Svedala med omnejd. Jag har suttit med i föräldrarådet på Erlandsdals Förskola, och i Brukarstyrelsen på Roslättskolan i Svedala. Jag är medlem i Svedala-Sturup Rotaryklubb, där jag dessutom var president 2012-2013. Jag har varit ordförande i Erlandsdals Samfällighetsförening, som förvaltar Erlandsdalsgården i Svedala. Jag har också många års styrelsearbete i kappsäcken Dammens Samfällighetsförening i Svedala. Mina senaste uppdrag är att vara ordförande i Nätverk Svedala Ekonomisk Förening, som verkat för ökat nätverkande och erfarenhetsutbyte svedalaföretagare emellan, samt projektledare och marknadsansvarig för SvedalaMässan 2012-2016. 🙂